Mausteista makua

Varastossa
voidaan lähettää 5 päivän kuluessa

7,00
Toimituksen paino: 250 g


 

Gennet Awalomin Mausteista makua - Etiopialaista ja eritrealaista ruokaa vie meidät makumatkalle Afrikan sarveen. Kirja tarjoaa Etiopian ja Eritrean ylänköjen kansojen perinteisten ruokien reseptejä. Näissä ruokakulttuureissa päämausteena on berbere. Toinen välttämättömyys aterialla on indzera, hapahko leipä. Perinteisessä ruoanlaitossa ei juuri milloinkaan käytetä sokeria tai muita makeutusaineita, maitoa tai maitotuotteita. Sen vuoksi ruoat sopivat myös erilaisia ruokavalioita noudattaville.
Kirja pyrkii tarjoamaan yksinkertaisia reseptejä, päämääränä helppokäyttöinen keittokirja sellaisista ruoista, joita myös meidän on helppo valmistaa, nyt kun mausteita on hyvin saatavilla Suomessakin. Kirjassa runsas ja havainnollinen nelivärikuvitus.
Gennet Awalom on opiskellut ravitsemustieteitä Addis Abebassa ja Kairossa sekä suorittanut Yhdysvalloissa tutkinnot kotitaloustieteissä ja viestinnässä. Hän asuu Ruotsissa ja kertoo itse kirjastaan näin:
”Olen valinnut kirjan nimeksi ”Mausteista makua” siksi että Etiopian ja Eritrean ruokakulttuurissa lähes kaikki ruoka on vahvasti maustettua. Se koskee jopa voita, leipää, kahvia ja teetä. Tietyillä alueilla Etiopiassa maustetaan jopa ruokaöljy. Beberetä käytetään avokätisesti ja ateriointi voi olla melkoisen tulinen kokemus. Tämän kirjan suosittelemat määrät ovat huomattavasti pienempiä kuin tavallisesti käytetään. Kokeilemalla löydät itsellesi sopivan mitan.”
ISBN 978-951-624-352-1
Nid. 77 s. ilm. 2007

 

Suosittelemme myös

Liimatainen - Heikki Riipi: Herkkujen maailma
Herkkujen maailma
12,00
Toimituksen paino: 508 g

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Elämän leipä
10,00
Toimituksen paino: 736 g
Herkkujen maailma
12,00
Toimituksen paino: 508 g
Toimituksen paino: 323 g
Toimituksen paino: 100 g
Pilven varjo
5,00
Toimituksen paino: 478 g

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Yleinen kirjallisuus, Tietokirjallisuus, Yleinen kirjallisuus, Yleinen kirjallisuus